Bandido Bam HV


LAUKANNUT VIHREÄMMILLE NIITYILLE

Kuvat: Vapaastikopiointisivu Allow


Virallinen nimi: Bandido Bam HV Kutsumanimi: Anni
Syntynyt, ikä: 04.07. 2010, kts sivun alareuna Rotu: shetlanninponi
Sukupuoli: tamma Säkäkorkeus: 105cm
Väri: vaaleanrautias Merkit: katkopiirto
Omistaja: Hapero, VRL-06115 Asuinpaikka: Hengenvaara
Kasvattaja: Hapero (VRL-06115), Hengenvaara Rekisterinumero: VH11-017-0354
Koulutustaso: Ko: He B, Re: 40cm Painotus: sileät laukat yleispainotus

Palkittu SHLA:n toukokuun tilaisuudessa pisteillä 26(25-27)-19-27-20-2-10 = 104 pistettä / SHLA-II !

Palkittu PLJ:n syyskuun tilaisuudessa pisteillä 17 + 4,5 + 5 + 12 + 7 = 43,5+1, 63,6% / LJP-III ! Parhaat sukupisteet!LUONNE


Ensimmäiset syksyn vesisateet rummuttavat jo maata, iltakin pimenee. Salama valaisee tallipihan ja askeleesi saavat ripeyttä. Enää viimeiset ponit haettava sisään. Korvia huumaava jylinä kantautuu taivaalta juuri, kun pääset laitumen portille. Jälleen salama valaisee maailman, näet, kun shetlanninponiksi kookas rautias kohoaa takajaloilleen, ei pelosta, ei kauhusta, vaan silkasta riemusta. Tamma piehtaroi salamoiden leiskuessa ja veden lotistessa kuralammikossa, hyvä mieli on taattu!

Anni on pirtsakka poni neiti, ja jos se jotain päättää tehdä, ei sitä este kukaan eikä mikään. Vaikka neiti on pohjimmiltaan ihan kiltti, sillä on jatkuvasti niin paljon ylimääräistä energiaa, ettei se ihan kilteissä teoissa pysy, vaan on ottanut tavakseen esimerkiksi säännöllisin väliajoin karata laitumelta tai karsinasta, saada hirmuisia pukkikohtauksia ja lennättää ratsastaja maahan, tai hypätä yhtäkkiä kesken rentouttavan maastoreissun lähimpään jorpakkoon. Ihan pienten lasten hoitsu tammaneiti ei siis ole, mutta uskollisen kaverin siitä saa, kun omistaa vähän huumorintajua.
Hoitaessa tamman on vaikea pysyä viittä sekunttia kauempaa paikoillaan, ja se on eräistä syistä, kuten varpaiden turvallisuudesta, johtuen sidottava varsin tiukasti kiinni harjauspuomiin taikka karsinaan, vielä parempi jos kiinnität sen käytävälle. Itse harjauksesta Anni kyllä nauttii minkä kerkeää, mutta ikiliikkujana sen on samaan aikaan stepattava edestakaisin, mutusteltava riimunarua, maistettava hoitajan hiuksia ja paidan hihaa, hirnuttava kavereille kuumimmat juorut ja yrittää vielä tallata harjaajan varpaat. Mikään helppo tapaus Anni ei siis ole! Kavioiden puhdituksen aikana saa hoitaja todella varoa sormiaan, sillä hetkeäkään ei tämä tamma jaksa jalkaansa kannatella. Kiitämme siis onneamme, ettei neiti ole shire. Kuitenkin, tämä pakollinen toiminto on syytä suorittaa mahdollisimman ripeästi pois alta, ja voit vielä päästä ehjin sormin jatkamaan.
Voit kuvitella, miten mukavaa on yrittää varustaa pientä karvaista superpalloa, joka liki pompahtelee pitkin seiniä. Kun suitset olet jotenkin saanut tamman päähän, on ehdottomasti sen vaikeamman vuoro. Samaan aikaan kun yrität pitää poninpalleroa aloillaan ja satulaa selässä sekä kiristää vyötä, kun Anni ihan innostuksissaan vahingossa pullistelee. Ihan unelma olisi, jos tammalle vielä pitäisi kietoa pintelit jokaiseen jalkaan, mutta tältä onneksi säästytään, nopeasti laitettavat suojat riittävät tarvittaessa.

Jo matkalla kentälle, maneesiin, laukkaradalle taikka vain tallin pihalle, on Anni niin menossa jok'ikiseen paikkaan ja yhtäaikaa. On täysi työ pidätellä tammaa, vaikka se onkin vain pieni shetlanninponi, kiitämme siis taas onneamme, että se syntyi sellaiseksi eikä shirenhevoseksi. Kentälle päästyään Anni olisi heti menossa vaan uralle pyörimään, mielummin kiitolaukassa. Heti ratsastajan päästyä selkään, viimeistää, se ampaisee tikittävään raviin, jos ohjia ei ole pidetty tuntumalla. Jalustimetkin kannattaa säätää aloilleen ennen kuin satulaa iskee edes Annin selkään, jotta ongelmilta selvitään. Annin käynti ja ravi ovat kovin tikittäviä, laukka enemmänkin pehmeää ja keinuvaa, huomattavasti mukavampaa. Anni on vähän kovasuinen, mutta hyvin notkea, ja halutessaan tottelevainen ja taitava poni.
Kouluratsastus sujuu Annilta, kunhan sen saa keskittämään energiansa siihen kouluratsastukseen, eikä siihen, että tamma sinkoilisi ympäri kenttää. Anni tarvitsee paljon tukea suoriutuakseen liikkeistä, eikä se todellakaan ole mikään automaattiponi, vaan sen kanssa saa tehdä töitä kokoajan ja pitkään, ennen kuin yhteistyö pelittää. Puolipidätteillä tamman saa pitämään keskittymisensä ja mielenkiintoisilla harjoituksilla se toimii paremmin kuin voisi uskoakaan. Liian pitkä toisto jotain tylsää harjoitusta saa vain Annin turhautumaan ja riistäytymään kiito-pukkilaukkaan, jossa se on varsin taitava.
Esteillä Anni on vauhdikkaampi kuin sileällä, ja todellakin nauttii menosta, ja esteiden ylittämisestä. Anni on kuitenkin melko huolimaton hyppääjä ja turhia pudotuksia tulee vähän liiankin usein. Kieltämäänkin Anni joskus ryhtyy, kun ei oikein keskity tekemisiinsä ja este tulee aivan yllättäin. Kuitenkin tamma yrittää aina parhaansa, vaikka unohtuisikin haaveilemaan unelmiensa poniprinssistä, ja on hyvinkin voitontahtoinen. Kukaan ei voi kieltää, etteikö neiti olisi myös hyvin kaunis näky liitäessään vauhdikkaasti yli esteiden. Ratsastajan on kuitenkin tehtävä töitä tuon näyn eteen, Anni tarvitsee apua ponnistuspaikan löytämiseen ja askeleiden sovittamiseen esteiden välissä, hetkeksikään ei saa keskittyminen herpaantua, sillä juuri sillä hetkellä lopahtaa Anninkin kiinnostus kauniiseen estetyöskentelyyn ja pystyyn nouseminen, kiitolaukka ja pukittelu kera äkkipysähdyksien sopii neidille paremmin.
Maastossa tamma on paljon leppoisampi, ellei laukkasuoria lasketa, ja köpöttelee useimmiten aivan rauhassa, kuunnellen linnun laulua ja tuulen suhinaa lehtien havinan kera. Toista ovatkin sitten autot, mopot, traktorit ja räksyttävät koirat, niitä ei Anni jaksa kuunnella vaan pötkii mielummin pakoon, kuuntelematta ratsastajansa pidätteitä lainkaan, vasta turvallisen välimatkan päässä tamma hidastelee omin nokkineen ja jatkaa matkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Laukkapätkillä Anni päästää sisäisen laukkaponinsa valloilleen ja siinä kohtaa jää yksi jos toinenkin pulliainen kauas, kauas taakse. Annista olisi ihan huippua, jos maastoretkellä poikettaisiin uimassa, varsinkin kuumina kesäpäivinä saat tamman varmasti hyvälle tuulelle, kun se pääsee pulikoimaan viileään veteen. Jos uimaan ei pääse, hoitaa Anni sen tyylillään ja saattaa hypätä loiskahtaa lähimpään ojaan, ja onhan se löydetty joskus laitumen juomakaukalostakin seisomasta.

Laukkaponina Anni on vauhdikas ja se mielellään painaa pää viidentenä jalkana laukkarataa ympäri, mitä kovempaa, sen parempi. Laukkaratsastus valittiin tamman painotukseksi sen ylimääräisen energian takia, laukkaratsastus kun on loistava tapa purkaa sitä, ja ovathan tamman molemmat vanhemmatkin laukkapainotteisia. Neiti tarvitsee kyllä tukea jockeyltään, eikä sitä voi miten vain päästää laukkaamaan, ties mitä Anni saisi päähänsä. Risuesteille ei neiti sopinut, oli aivan liian huolimaton ylittämään esteitä laukkaamisen lisäksi, pari kertaa oli lentää turvalleenkin, kun ei osannut seurata missä mentiin. Yrittämisen puutteesta ei voi Annia syyttää, vaan se todellakin päästelee jockeyn pyynnöstä niin kovaa kuin sen shetlanninponille ihan keskivertoa pitemmistä koivista lähtee, ja kovaahan niillä päästään!

Anni on seurallinen poninroikale, ja viihtyy niin isompien kuin pienenpienkin kaviokkaiden seurassa. Vähän pomottaja tyyppihän neiti on, ja varsinkin itseään pienemmät ponit pomottaa kyllä alapuolelleen. Isommilleen se ei sitten oikein voikaan mitään. Laitumelta tai tarhasta Anni antautuu kiinni helposti, ja on lähdössä vaikka tuntemattomankin matkaan. Taluttaessa on syytä pitää narusta tiukasti kiinni, ettei löydä poniaan pusikosta tai ruoholäntiltä. Tiukka ote varmistaa, että oletpahan sitten Annin kanssa samassa paikassa. Jos tämä neiti karkuun pääsee, se ei sitten millään enää aijokaan antautua kiinni. Juoksee vaikka maailmaan ääriin, kun kerta vapauteen on päästy.
Eläinlääkäriä kohtaan Anni on hyvin utelias, ja maistelee mielellään tämän hihansuuta ja vähän tallaa varpaita ja käyttäytyy muutenkin normaalisti. Kengittäjän työ on tämän ponin kohdalla täyttä tuskaa, sillä se ei ole lainkaan kiinnostunut pitämään jalkojaan itse ilmassa, eikä kyllä pidä siitä että niitä joku muukaan ylhäällä pitää.


SUKUTAULU


Isä: Boom Boom LJP-II
she, rt, sk 100cm
sileät G1
Gaala Winner 2010!
Ii: Booming evm
she, prt, sk 104cm
Iii: Hommy evm
she, sk 98cm
Iie: Delerian evm
she, sk 101cm
Ie: Alexsandrone evm
she, prt, sk 100cm
Iei: Billy evm
she, sk 102cm
Iee: Imagine evm
she, sk 94cm
Emä: Teensy Teeth LJP-II
she, trn, sk 100cm
sileät G3
Ei: Tennesee's Hope evm
she, m, sk 99cm
Eii: King Of His Own Home evm
she, sk 104cm
Eie: Omnna evm
she, sk 104cm
Ee: Tecnologycal evm
she, trn, sk 100cm
Eei: Image evm
she, sk 99cm
Eee: Mom's Baby evm
she, sk 101cm


SUKUSELVITYS


Boom Boom, lyhyemmin pelkkä Boom on Annin isä. Rautias, tasan 100cm korkea shetlanninponiori on puhdas laukkaratsu! Ori on ulkonäöltään komea ja pärjännytkin laukkakisoissa hienosti. Kirjoittamishetkellä 9-vuotias Boom on startannut yhteensä 18 kertaa, päätyen voittopokaalin haltijaksi jopa kuusi kertaa! Boom on myöskin sijoittunut jokaisessa kilpailussaan. Poniherra on kilpaillut ainoastaan sileillä. Boomin sijoitusprosentti on siis puhdas 100% ja voittoprosenttikin jopa 32%. Melkein sadantuhannen virtuaalieuron voittopotin lisäksi Boom on palkittu Gaala Winner 2010-palkinnolla, joka tarkoittaa, että se on voittanut grade 1-tason finaalilähdön vuoden 2010 gaalalaukoissa. Ei siis ollenkaan kehno poni! Luonteeltaan Boom on reipas ori, jolta ei vauhtia ja energiaa puutu. Boomilla on vasta neljä varsaa, mutta uskon, että niitä on tulossa lisää ja runsaasti, sen verran hyvin menestynyt ja upea poni on kyseessä. Anni on ehdottomasti Boomin menestynein varsa, ainakin tällä hetkellä, sillä kaksi neljästä on vielä niin nuoria, etteivät ne ole päässeet kisakentille asti. USA:laisesta siittolasta kotoisin oleva Boom asuu Tierran omistuksessa Micramissa.

Booming, yhtälailla tutumille Boom on Annin isänisä. Sileillä kilpaillut Boom nautti todella juoksemisesta, ja olikin henkeen ja vereen laukkaponi. Hitusen ylienerginen oriherra ei pärjännyt poikansa tavoin niin loisteliaasti radoilla, mutta kipusi silti grade 1-tasolle kilpailemaan. Boom lopetti laukkauransa jalkavamman vuoksi, ja toimii tällä hetkellä eläkeläisenä ja seuraponina eräälle arabialaiselle täysveriselle yksityisellä henkilöllä USA:ssa. Punarautias, shetlanninponiksi melko kookas poni oli luonteeltaan todella vauhdikas ja paikoitellen tosiaankin ylienerginen. Sitä ei pidätellyt mikään, jos se päätti ryhtyä juoksemaan ihan tosissaan. Perusluonteeltaan se oli kuitenkin kiltti, ja sitä saattoivat pienemmätkin käsitellä. Boomilla on tällähetkellä vajaa parisen kymmentä jälkeläistä, jotka ovat suurimmaksi osaksi hyvin menestyneitä.

Alexsandrone on Annin isänemä. Punarautias, Sandyksi kutsuttu on tasan metrin korkuinen, todella kaunis shetlanninponitamma. Sandy kilpaili sekä risuilla että sileällä, menestyen kummassakin kohtuullisesti. Se oli radalla hyvin kuuliainen, mutta välillä jäi vähän ujostelemaan ja näin monta vähän uhkarohkeaa temppua vaativat kilpatilanteet vaikuttivat ponin etenemiseen tasolta toiselle. Sandy oli kuitenkin grade 3-tasolla sekä risuilla että sileillä, eikä kuitenkaan kovin huonoin prosentein. Iloisen vilkas poni on syntynyt Kaliforniassa pienellä laukkatilalla, josta se sitten myytiin eteenpäin hyvällä hinnalla. Safas Farm teetti Sandylla yhteensä kuusi varsaa, ennen kuin se laskettiin vanhuuden oireiden vuoksi vehreille laitumille 22-vuotiaana.

Hommy on Annin isänisänisä. 98-senttinen ori kilpaili sileissä laukoissa, mutta myös satunnaisesti seuratason koulukilpailuissa helpoissa luiokissa. Hommy oli rauhallinen ja kuuliainen poniherra, osaksi johtuen siitä että se ruunattiin jo 8-vuotiaana. Nuoruudessaanhan se oli melkoisen villi tapaus ja sen käsittelyssä sai todellakin olla tarkkana. Hommy syntyi ja asui koko elämänsä ajan suurtilalla, jossa kasvatettiin ja kilpailutettiin laukkaponeja ja -hevosia. Vaikka se ei juurikaan saanut yksityistä huomiota, oli se onnellinen poni. Viidestä pakasteesta käytettiin viisi, ja Hommy on onnellinen isukki. Menehtyi 23-vuotiaana.

Delerian on amerikkalaissyntyinen tamma, Annin isänisänemä. 101-säkäinen rautias poni oli nuoruudessaan vaikea ratsu ja ponin laukkauran alkuvaihe olikin sen takia vaikea. Iän myötä Rene kuitenkin omistajien onneksi rauhoittui ja rupesi pärjäämään paremmin laukkakisoissa, kilpaillen sileillä grade 2:selle asti. Rene oli helposti käsiteltävissä, vaikka se olikin vilkas. Esimerkiksi harjatessa se osasi kyllä seistä paikoillaan. Menehtyi kolmen orivarsan emänä 25-vuotiaana.

Billy on Annin isänemänisä. Skotlannista kotoisin oleva poniherra on kilpaillut laukkaratsastuksen molempien alalajien lisäksi kilpaillut koulu- ja esteratsastuksessa menestyksekkäästi. Sileillä ja risuilla Billy kilpaili molemmissa G3-tasolla ja esteillä 60cm sekä koulussa helppoa C:tä. Luonteeltaan Billy oli äksymmän puoleinen, varsinkin käsitellessä, ratsuna se oli vähän helpompi, muttei missään nimessä aloittelijoiden ratsu. Billy on kolmen laukkaponin ja kahden ratsun isä. Laukkasi vehreille laitumille 26 vuoden ikäisenä.

Imagine eli Ine on Annin isänemänemä. Suomessa pienellä tilalla syntynyt Ine koulutettiin alunperin kouluratsuksi, mutta kun eräs brittiläinen Suomessa lomaillut laukkaponi-ihminen huomasi sen kyvyt, Ine myytiin Englantiin uudelleen koulutettavaksi. Sittemmin Ine kilpaili sileissä laukoissa menestyksekkäästi. Luonteeltaan pikkuponi oli iloinen ja sosiaalinen, ratsuna hivenen epävarma, varsinkin kilpatilanteessa tarvitsi todella tukea jockeyltään. Vain yksi tamma varsa, sillä Ine menehtyi jo nuorena, 15-vuotiaana.

Teensy Teeth eli Tessa on Annin emä. Ponilaukkajaoksen huutokaupasta ostettu tummanruunikko Tessa on sen omistajan, Haperon, ensimmäisiä laukkaponeja. Nykyään kouluratsuna toimiva Tessa on kilpaillut sileitä laukkoja melko menestyneesti. Ponin voittoprosentti on peräti 33% ja sijoitusprosentti huiomat 94%. Voittosumma tällä ponirouvalla on 42 100v€! Kouluratsastuksen saralla sijoituksia löytyy useita, niin jaoksen alaisista kuin villeistäkin kilpailuista. Näyttelyissä tämä poni ei ole pärjännyt. Luonteeltaan poni on seurallinen, vilkas ja välillä omapäinenkin. Käsitellessä Tessa on onneksi kiltti ja sopii siten pienempienkin hoidettavaksi. Ratsastaessa sillä on selkeästi huonoja ja hyviä päiviä. Laukkakisoissa se oli voitontahtoinen ja vauhdikas, vaikka kuunteli jockeytään tarkasti. Tessalla on kolme varsaa, eikä sille niitä varmastikaan enempää tule. Kaksi kolmesta varsasta ovat hyvin menestyneitä. Tessa on palkittu laukkaponien laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Tessa asuu Hengenvaarassa, Suomessa.

Tennesee's Hope on Annin emänisä. Hopsuksi kutsuttu ori syntyi ja asui koko elämänsä suomalaisella tilalla, joka painottui erityisesti laukkaponeihin. Hopsu on kuitenkin toiminut myös ratsuna, erityisesti koulupuolella. Sileillä Hopsu pärjäsi hyvin aina grade 2-tasolle asti, mutta sen jälkeen menestys ei ollutkaan niin hyvää. Hopsu oli luonteeltaan rehellinen ja sosiaalinen poni. Se oli kaikkien kaveri ja yritti aina parhaansa. Tästä johtuen se olikin niin hieno laukkaponi. Menestyksen ja komean ulkomuodon vuoksi Hopsu sai kahdeksan jälkeläistä, jotka kaikki ovat menestyneitä joko koulu- tai laukkaratsastuksen parissa. Hopsu lopetettiin 24 vuoden iässä pahaan ähkykohtaukseen.

Tecnologycal on tummanruunikko, 100cm korkea shetlanninponi ja Annin emänemä. Puolittain laukkaponina ja puolittain kouluponina toiminut Tanna on suomalaissyntyinen ja lähes koko ikänsä Suomessa asunut ponirouva. Ainoastaan viimeisinä vuosinaan se asusti Ruotsissa siitostammana. Helpon B:n tasolla kilpaillut Tanna menestyi hienosti myös sileiden laukkojen puolella. Sillä ei ollut ongelmia radalla, muttei se ollut mitenkään huippu lahjakaskaan. Luonteeltaan Tanna oli itsevarma ja vähän itsenäinenkin poni. Se sai Suomessa neljä varsaa ja Ruotsissa kaksi ennen kuin menehtyi 25-vuotiaana. Varsat ovat sekä koulu- että laukkapainotteisia.

King Of His Own Home eli Annin emänisänisä. King on ruotsalaissyntyinen, mutta myyty heti varsana Suomen puolelle. Kouluratsuna toiminut King sijoittui elämässään useita kertoja Helpon C:n tasoisissa kilpailuissa ja muutamia kertoja myös astetta vaativammassa luokassa. Laukkakokemusta sillä ei ole. Luonteeltaan King on temperamenttinen ja kuuma ori, jonka käsittely ei aloittelijoille sopinut. Jälkeläisiä yhteensä seitsemän ja kuoli 25-vuotiaana.

Omnna eli Onna on Annin emänisänemä. Säyseä tamma oli kaikkien kaveri ja ehdottoman luottavainen kaveri. Se oli kaikin puolin erinomainen poni, niin luonteeltaan, rakenteeltaan kuin kisamenestykseltäänkin. Ruotsalaissyntyinen tamma loistavin tuloksin sekä sileillä että risuilla aina grade 1-tasolla ja arvokisoissa asti. Onnalta löytyi myös runsaasti näyttelymenestystä. Se sai elämänsä aikana yhteensä kuusi jälkeläistä ennen kuin se laukkasi vehreille laitumille kunnioitettavassa 29 vuoden iässä.

Image on tummanrautias, hyvin komea shetlanninponiori. Tämä Annin emänemänisä on Suomessa syntynyt kouluponi. Immolla ei ole muuta laukkakokemusta, kuin muutamia leikkimielisiä laukkoja. Immo oli menestynyt Helpon B:n ja jopa Helpon A:n ratojen lisäksi näyttelykentillä useita kertoja. Elämäniloinen poni oli rehti ja kaikkensa tekevä kaveri höystettynä komealla ulkonäöllä ja askelilla. Immolla on kuusi jälkeläistä ja se menehtyi 25 vuoden iässä.

Mom's Baby on Annin 101-senttinen emänemänemä. Annissa ja Beibissä on paljon yhteneväisyyksiä. Molemmat ovat kilpailleet menestyneesti sileissä laukoissa sekä koulussa ja esteillä eikä kummoisemmin pärjää näyttelyissä. Luonteeltaan molemmat ovat pirteitä ja ylienergisiä. Beibi oli lisäksi myös todella huolehtivainen ja suosittu siitostamma. Se saikin elämänsä aikana jopa yhdeksän upeaa jälkeläistä. Beibi lopetettiin jalkavammojen vuoksi 23-vuotiaana.


JÄLKELÄISET


isä // syntymä pvm // omistaja/asuinpaikka // o./t. varsa
A.D. Shannon // 12.09. 2010 // Hapero/Hengenvaara // t. Banshee HV


KISAKALENTERI


PLJ sileä

Voittosumma 33 800v€, Statistiikka 12 : 3-3-0-3-2 (11)
Voittoprosentti 25,0% Sijoitusprosentti 91,7%

27.07. -10 // Kutsu // PLJ/maiden (hiekka) // 5/7 // 200v€
29.07. -10 // Kutsu // PLJ/maiden (hiekka) // 1/14 // 1000v€

01.08. -10 // Kutsu // PLJ/grade 3 (hiekka) // 1/5 // 4000v€

06.08. -10 // Kutsu // PLJ/grade 2 (hiekka) // 4/5 // 1600v€
08.08. -10 // Kutsu // PLJ/grade 2 (hiekka) // 4/5 // 1200v€
13.09. -10 // Kutsu // PLJ/grade 2 (hiekka) // 1/4 // 6000v€

25.09. -10 // Kutsu // PLJ/grade 1 (hiekka) // 2/5 // 4800v€
29.09. -10 // Kutsu // PLJ/grade 1 (hiekka) // 4/7 // 2000v€
04.10. -10 // Kutsu // PLJ/grade 1 (hiekka) // 2/6 // 6000v€
11.10. -10 // Kutsu // PLJ/grade 1 (hiekka) // 6/6 // 0v€
18.10. -10 // Kutsu // PLJ/grade 1 (hiekka) // 2/3 // 6000v€
25.10. -10 // Kutsu // PLJ/grade 1 (hiekka) // 5/5 // 1000v€

NJ
1 x KUMA, 2 x JS

18.07. -10 // Kutsu // NJ/Shetlanninponitammat // 9/12 // JS
20.12. -10 // Kutsu // NJ/she-varsat // 10/12 // KUMA, JS


KRJ, vain sijoitukset merkitty, 18 kpl.

30.08. -10 // Kutsu // KRJ/Helppo C // 4/47 //
04.09. -10 // Kutsu // KRJ/Helppo C // 7/60 //
16.03. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 5/40 //
18.03. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 5/50 //
16.03. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 1/50 //
30.04. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo C // 4/40 //
14.07. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 3/30 //
23.07. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 6/50 //
24.07. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 1/40 //
27.07. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 1/40 //
28.07. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 2/40 //
28.07. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 2/50 //
29.07. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo C // 6/50 //
30.07. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo C // 5/50 //
04.08. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 7/50 //
01.10. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 4/30 //
03.10. -11 // Kutsu // KRJ/Helppo B // 3/30 //
04.02. -12 // Kutsu // KRJ/KN Special // 4/55 //


KR, vain sijoitukset merkitty, 15 kpl.

03.07. -10 // Kutsu // KR/raviohjelma // 3/13 //
11.07. -10 // Kutsu // KR/Raviohjelma // 2/5 //
01.02. -11 // Kutsu // KR/Helppo C // 5/297 //
02.02. -11 // Kutsu // KR/Helppo B // 18/441 //
05.02. -11 // Kutsu // KR/Helppo C // 1/291 //
14.02. -11 // Kutsu // KR/Helppo B // 9/441 //
21.02. -11 // Kutsu // KR/Helppo C // 11/316 //
22.02. -11 // Kutsu // KR/Helppo B // 2/441 //
24.02. -11 // Kutsu // KR/Helppo C // 3/297 //
25.02. -11 // Kutsu // KR/Helppo B // 15/441 //
28.02. -11 // Kutsu // KR/Helppo C // 15/297 //
15.04. -11 // Kutsu // KR/Helppo C // 1/77 //
15.04. -11 // Kutsu // KR/Helppo B // 4/101 //
16.04. -11 // Kutsu // KR/Helppo C // 2/77 //
08.06. -11 // Kutsu // KR/Helppo C // 1/120 //


ERJ, vain sijoitukset merkitty, 16kpl.

28.03. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 3/25 //
29.03. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 5/25 //
29.03. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 2/25 //
02.04. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 3/40 //
03.04. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 4/40 //
10.07. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 4/40 //
25.07. -11 // Kutsu // ERJ/Puomiluokka // 1/27 //
27.07. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 4/40 //
28.07. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 6/40 //
30.07. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 5/40 //
08.09. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 1/80 //
30.09. -11 // Kutsu // ERJ CUP/40cm // 6/175 //
06.10. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 2/30 //
08.10. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 2/30 //
09.10. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 1/30 //
09.10. -11 // Kutsu // ERJ/40cm // 4/30 //


ER, vain sijoitukset merkitty, 3 kpl.

07.05. -11 // Kutsu // ER/40cm // 4/21 //
27.05. -11 // Kutsu // ER/40cm // 3/21 //
08.07. -11 // Kutsu // ER/40cm // 1/118 //


PÄIVÄKIRJA


20.5. 2011 Anni kävi tänään koittamassa taitojaan lasten opetustunnilla. Tytöstä voisi jopa olla siihen hommaan, vaikkakin pelotti alku tunnin riehunnallaan varmaan suurimman osan lapsista metrin kauemmas. Sai se kuitenkin toimia kolmen tunnin ajan maneesissa talutusratsastuksen merkeissä ja Anni opetti muutaman tuoreen ponitytön ravaamaaan. Päivän päätteeksi tamma pääsi vielä mukaan maastoretkelle ja laitumelle kavereidensa kanssa.

19.04. 2011 Tänään käytiin Annin kanssa kouluvalmennuksessa hiomassa ihan perusasioita, kuten pohkeenväistöä ja hevosen suoristamista. Eihän siitä mitään tullut kun tamma päästeli menemään sydämensä kyllyydestä laukkaa pienimmästäkin pohjeavusta. Lopputunnista Annin akut ilmeisesti tyhjenivät, sillä se rauhoittui ja saimme katsottua kokonaisuuden läpi ratsastamalla helppo B - ohjelman! Saatiin ainakin kehuja valmentajalta, joten sen oli pakko mennä hyvin!

16.04. 2011 Anni sai tänään viettää raukeaa kesäistä vapaapäivää laitumella. Ja kuten jo aikaisemmin on todettu, ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen, joten tamma otti ja lähti omille teilleen; nimittäin tallipihan vähäisiä ruohotupsuja mutustamaan. Siinä sitten saimme koko talliväen kanssa pyydystää tammaa kiinni kun se iloisesti pukkeja heitellen juoksi meitä karkuun. Kaiken lisäksi tammalla oli pokkaa hirnua päälle! Noh, saimme illan tullen Annin takaisin laitumelle ja siitä tuli kuin eri poni kun se rauhoittui.

04.04. 2011 Tänään oli taas valmennusta! Tällä kertaa valmentauduimme kuitenkin esteratsastuksen merkeissä ja siitäkös tammamme tykkäsi; vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Anni toimi mahtavasti ja 40 senttimetrin korkuiset esteet ylittyivät helposti, muutaman kerran tamma kuitenkin kieltäytyi, varmaan ihan piruuttaan tai sitten ratsastajan mokasta. Mene ja tiedä! Saimme kuitenkin kehuja yhteistyöskentelyn moitteettomuudesta ja tamman hyvin ylläpidetystä motivaatiosta.

31.03. 2011 Anni oli mukana tänään ratsastajan työskentelyyn keskittyvällä kurssilla, jossa ponin tehtävänä oli vain tehdä mitä ratsastaja käskee. Ehkei tamma ollut paras siihen valintaan, mutta kurssi sujui Annin osalta moitteettomasti. Raudikko kuunteli hyvin erityisesti istunta-apujen harjoituksissa ja hevosen eteenpäin kannustamisessa, mutta sujui tammalta hyvin myös ohjastuntuman harjoittelut ja hevosen jarruttaminen, pohjeavuista tamma ei sitten saanutkaan kiitosta, sillä Annista tuli kuulemma pohkeita käytettäessä ylivilkas ja omapäinen.

28.03. 2011 Onpas Annille kertynyt jo mukavasti sijoituksia! Vaikkei ponilla olekaan mitenkään aktiivisesti, vaan enemmänkin kausittaisesti kisattu, eikä tarpeeksi pieniä luokkia juuri ole, niin siihen nähden tulos on mielestäni oikein hyvä! Tällä hetkellä koossa on siis viisi kappaletta KRJ:n alaisia kouluratsastussijoituksia, villeinä sijoituksia koulusta löytyy peräti 11 kappaletta. ERJ:n alaisia on viisi, villeinä ei estesijoituksia ole vielä yhtään. Minusta kuitenkin tuntuu, että olen jättänyt jotkin sijoitukset merkitsemättä, mutta eiköhän kalenteri pian päivitetä.

25.10. 2010 Ei, kyllä nyt on Annin laukkaura ohitse. Viimeisimmässä startissa, tänään aamupäivällä, Anni lähti matkaan viiden ponin lähdössä. Hetken näytti jo siltä, että poni voi pärjätäkin, mutta sitten huomattiin, että yksinkertaisesti Annin kunto ja taidot eivät vain riitä, se yritti kaikkensa, mutta jäi silti viimeiseksi. Anni starttasi jo kuudennen kerran grade 1-tasolla, mutta menestys on ollut hyvin heikkoa. Poni saa siirtyä satunnaiseen laukkatreeniin ja leikkimielisiin kisoihin ja keskittyä enemmän koulu- ja esteratsastuksen saralla, jos saataisiin vielä joitakin sijoituksia kasaan molemmista! :)

12.10. 2010 Tähän asti oli Annilla tuo kisaura sujunut niin loisteliaasti, mutta nyt, jo neljäs startti grade 1-lähdöissä, mutta vieläkään ei voittoa. Ja viimeisimmässä kilpailussa Anni oli viimeinen! Ilmeisesti taso on noussut hitusen korkealle meidän pienelle Annille. Kuitenkin, ajattelin lähettää ponineidin vielä muutamiin lähtöihin, silläkin uhalla, että pilaan hitusen sen prosentteja, mutta yrittänyttä ei laiteta, toivottavasti voitto lohkeaa meille vielä. Tai eihän siihen toivoa ja onnea tarvita, vaan kovaa treeniä ja hyvää juoksufiilistä!

17.09. 2010 Ja sama tahti jatkuu. Anni starttasi Micramin 13. päivän laukoissa grade 2-lähdössä, ja kappas, tiukan loppukirin ansiosta tamma voitti lähtönsä! Nyt päästään sitten seuraavaksi ihan grade 1-tasolle kilpailemaan. Prosentit näyttävät tällä hetkellä ihan hyviltä, voittoprosentti 50, ja sijoitusprosentti 83,3, niitä ei parane pilata, joten lähtöjä otetaan hissukseen, jos ei parista voittoa mukaan tartu, saa tamma siirtyä varsalomille ja sieltä sitten este- ja kouluradoille, mutta katsellaan nyt, kuinka käy tämän laukkaratsastuksen!

07.08. 2010 Uskomatonta! Neiti on kyllä melkoinen tapaus! Anni on laukannut neljässä lähdössä, ja kilpailee jo grade 2-tasolla! Maidenista tulleen voiton jälkeen neiti tempaisi vielä heti perään voiton grade 3:sesta. Seuraavan tason lähdössä Anni oli "vasta" neljäs, surkeaa, haha. Vasta 5-vuotias, ja kilpailee jo tasolla G2. Noh, toivotaan että tästä poninroikaleesta tulee vielä G1-tason superponi!

28.07. 2010 Eka startti on takana päin! Anni viihtyi hyvin kisatilanteen vilinässä, oli vähän hämmästynyt, mutta onneksi muuten oli rauhallinen. Hienosti Anni juoksi, lähdössä oli vähän hitaalla, ei raukka heti tajunnut, että nyt sitä mennään. Kiri kuitenkin itsensä viime metreillä vitoseksi, ja pääsi näin palkinnoille. Hyvä Anni! Seuraava lähtö onkin sitten jo huomenna!


IKÄÄNTYMINEN


Menehtynyt


Virtuaalihevonen / A sim game horse